IMG_0403

лектор: Анна Петкова

25 ноември, неделя, 10:00ч, зала Мусалa

Анна Петкова е сертфициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Подготвя свой проект – mypureolive и е посланик на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil). Участва в редица конкурси, дегустации и майсторски класове в Португалия, Гърция и Италия по темата.

Силна е връзката между зехтина и виното като култура, традиции, многообразие от сортове и аромати. Затова в DiVino.Taste, с помощта на Анна Петкова, решихме да изненадаме любителите на виното с този майсторски клас за студено пресован зехтин, отваряйки вратата към един нов и вълнуващ свят. И едно е вярно – колкото повече добри зехтини опитваме, толкова повече ни се иска да откриваме нови и нови преживявания с този уникален 100% природен продукт.

Зехтини, които ще се дегустират по време на лекцията:

Lado Petra Chalkidiki Early Harvest Organic, Chalkidiki, Гърция
Dopia Aristeon Koroneiki, Zakynthos, Гърция
Herdade do Esporâo, Baixo Alentejo, Португалия
Torres Eterno Arbequina, Les Garrigues, Lleida, Испания
Nobleza del Sur Picual Olivos Centenarios Early Harvest, Jaén, Испания
Fèlsina Berardenga Olio Extra Vergine di Oliva, Toscana, Италия
Guglielmi Intenso Coratina Olio Extra Vergine di Oliva, Puglia, Италия

Цени

Предварителна продажба online – 70 лв (до 21 ноември)

След 21 ноември и на място
(при останали свободни места) – 110 лв

Важно! Участието в поне в един майсторски клас дава достъп и до трите дни на изложението без да е необходимо да се закупуват допълнителни билети.