лектор: Кори Райън

25 ноември, неделя, 16:45ч, зала Мусала

На другия край на света има цял континент, който напоследък се превърна в една от най-важните винени дестинации. Австралия! Земя с магическа природна красота, усмихнати хора и изключителни вина. Специално за DiVino.Taste от Австралия идва Кори Райън, който ще ви поведе на експедиция из най-великите тероари на този континент.

Опитен енолог и, както сам нарича себе си, “винен трагик”, Кори живее и диша виното, събирайки опит из Австралия, Нова Зеландия, Франция, Италия и Испания.

Напоследък той консултира такива винарни като Villa Maria и McWilliams Wine Group. Като главен технолог на Villa Maria той е обявен за Най-добър енолог за 2007 година в Нова Зеландия от Winestatе. Еднакво добре се справя както с пино ноар от хладен климат, така и знаковите австралийски червени на Бароса.

Като водещ енолог на иконата на Идън вали – Henschke, се появява и неговият апетит към вината на Бароса, което довежда до последният му творчески проект, в който влага цялата си страст – Sons of Eden.

Вина, които ще се дегустират по време на лекцията:

(очаквайте скоро)

Цени

Предварителна продажба online – 100лв (до 21 ноември)

След 21 ноември и на място
(при останали свободни места)  – 140лв

Важно! Участието в поне в един майсторски клас дава достъп и до трите дни на изложението без да е необходимо да се закупуват допълнителни билети.