Винарска изба Царев Брод се намира в село Царев брод, област Шумен, в непосредствена близост до Мадарския конник, който е обект на световното културно и природно наследство на Юнеско. Проектът за изба започва в далечната 2001, когато семейство агрономи засажда първите декари от лозово стопанство, достигащо в настоящия момент до 27 ха. Постройки, сгради и изба се вдигат бързо, но многогодишните растения изискват време и системна грижа.

След осем кампании по гроздобер гроздето от сортовете совиньон блан, траминер, шардоне, ризлинг и пино ноар е изпробвано при различни условия на винификация от водещи български изби. Така, когато през 2015 лозето достига оптимална фаза от своя растеж, се събра екип от специалисти, които през всичките тези осем години са били близо до преработката на гроздето, знаейки неговите технологични особености.

Теренът за отглеждането на лозята се намира в землището на село Царев брод, област Шумен. Средната надморска височина на района е 250 м. Това обуславя и сортовия състав. Лозовия посадъчен материал е произведен в България. Това е важно послание към всички лозари и винари да опознаят и допринесат за реалното използване на науката в България за лозата, за нейното съхраняване и оползотворяване. Предвижда се до 2018 година да бъдат засадени още 18 ха с някои сортове лози българска селекция.