Семейна винарска изба Присое и лозята ѝ се намират близо до местността Побити камъни, недалеч от Варна.
Собственици, енолози и лозари – Румен и Стефан Балтаджиеви – баща и син, се грижат едновременно за лозята на избата и всички процеси за създаване на продукцията от разнообразните предимно класически сортове грозде – шардоне, мерло, каберне совиньон.

Реколта 2016 е тази, с която избата за първи път излиза на пазара със свои вина. През 2017 винарната представя линията Signature, като серията се състои от общо 3 вина – Signature Chardonnay, Signature Rosé и Signature Red Blend.

Винарска изба Върбовка

Винарска изба Върбовка е създадена през далечната 1934. Намира се в село Върбовка и е част от северния лозаро-винарски район в България. След 1970 изба Върбовка става специализирана в производството на червени вина. От 1999 тя е собственост на семейна фирма Универсал Пенев. Ръководният екип и технолози на избата са семейство Пеневи.

„В днешния шарен свят предлагащ многообразие от държави, тероари и винени технологии, нашата философия е да подбираме гроздето за вината ни от различните краища на страната, според реколтата и сорта грозде. Вината ни са съчетание от тероарите на Дунавската равнина и Тракийската низина“, казват собствениците от семейство Пеневи.

В производството им се използват класическите технологии заедно с модерен подход. Понастоящем продуктовата гама включва сортови бели, розови и червени сухи вина.