Стралджанският регион е известен от векове като място за отглеждане на висококачествени сортове грозде и плодове. Името Мараш произлиза от проход в Стара планина и местност в непосредствена близост до гр. Стралджа. В региона тече едноименна река, възпявана в множество стихове и поеми от древността.

Домейн Мараш е модерна изба, в която се произвеждат висококачествени вина и високоалкохолни напитки. Те са винари от ново поколение, които работят усилено, за да наложат потенциала на Стралджанския регион и качествата на гроздето и плодовете. В Мараш спазват класическа технология, където акцентът е запазване на натурата на продукта и минимална намеса в технологичния процес.

Избата разполага с екологично чисти територии, засадени с лозови масиви, от които се произвеждат традиционни стралджански вина и ракии по класическа технология. Подбират изключително прецизно гроздето и плодовете, с които работят и разчитат на тяхното качество и бране в оптимално време, от червени и бели сортове грозде, от посадъчен материал селектиран от френски пепиниери и подбрани вследствие анализ на тероара. Това са каберне совиньон, каберне фран, мерло, сира, малбек, пети вердо, шардоне, траминер, мускат отонел, вионие, семийон, совиньон блан. В продуктовата гама се предвижда производство на розови, пенливи и десертни вина. Екип от млади технолози с помощта на консултанти от Франция, произвежда качествени лимитирани серии вина с минимална технологична намеса. Екипът на винарната осъществява непрекъснат контрол на лозовите насаждения. Част от вината отлежават във френски и американски дъбови бъчви.

marash