Винарска изба Логодаж, създадена през 1994 г., е разположена в самото сърце на красивата долина по поречието на река Струма в Югозападна България.
Това е най-красивият и най- топлият български край, с древна и богата история и красива природа, регион с хилядолетни традиции в лозарството и винопроизводството, в който топлите слънчеви лъчи и тероарът са благоприятни а майсторството на винарите се радва на многогодишно признание. Единствено в тази част на света, в долината на река Струма се отглеждат уникалните български сортове широка мелнишка лоза и ранна мелнишка лоза.

Консултант на винарска изба Логодаж е  световно известният енолог Рикардо Котарела, с иновативни технологии за създаване на благородни вина с преливаща хармония. Философията на Винарска изба Логодаж се основава на вярата, че вината най-точно трябва да пресъздават духа на мястото, където са създадени. Тя се стреми към създаването на благородни и запомнящи се вина с максимално качество, селектирано ръчно бране на добре узрели плодове и най-подходящи условия за отлежаване.