Разположен в плодородната Карнобатска котловина, десетилетия наред Винпром Карнобат създава вина и ракии. Агрономите и енолозите на винпрома майсторски съчетават хилядолетните традиции с най-актуалните достижения на съвременното лозарство и винарство, в които компанията инвестира непрестанно.

Тайната на пивките карнобатски вина и ракии се крие в собствените лозя, засадени върху най-плодородните масиви на карнобатския край. В над 2000 ха среща си дават отглежданите векове наред по българските земи тамянка, димят, юни блан, мискет, памид, рубин и ркацители и някои от най-известните и аристократични винени сортове като совиньон блан, траминер, сира, каберне совиньон, мерло, пино ноар, каберне совиньон, мерло, пино ноар, каберне фран и др.

От висококачествените, грижливо поддържани лозя, опитните енолози създадоха класическата серия вина Chateau Karnobat и Карнобатска гроздова. За повече от две десетилетия, вината и ракиите на Винпром Карнобат станаха неизменна част от трапезата на родните ценители. Британската енологична журналистка Каралайн Гилби, ги определя като вълнуващи, богати, с изразена сортова отличимост и носещи автентичността на региона, в който са направени.