На 80 км от София в местността Шаровица до с. Карабунар, където лозята и виното са част от живота на хората от незапомнени времена, една винарна си е поставила за цел да развива българските традиции в производството на висококачествено вино и ракия. Избата е заобиколена от собствени лозя с традиционните български сортове димят и червен мискет. Освен от лозовите масиви при избата, грозде се добива и от лозята в Килифарево.

В резултат на сериозни инвестиции в разширение и модернизация на производството, създадената през 2007 г. изба гарантира най-високо качество чрез контрол на процеса от лозата до бутилката.

Благодарение на съчетанието на майсторството на екипа и най-съвременни технологии Мискет и Димят на Bulgarian Heritage от самото си създаване получиха признание за своите достойнства на престижни международни конкурси. Реколта 2014 спечели специални рекомендации на азиатското издание на един от най-престижните конкурси – Decanter Asia Wine Awards 2015. Мискет реколта 2015 бе отличен с бронзов медал на същия конкурс през 2016 г. Реколта 2016 завоюва златен медал на водещия международен конкурс в България – Винария 2017, както и признанието за „Най-добро бяло вино от местен български сорт“ на Съюза на енолозите.

Следвайки амбицията си да развиват „българската следа“, Изба Карабунар разшири гамата на Bulgarian Heritage с червени вина от традиционните български сортове мавруд и рубин с характерното за марката неповторимо звучене и на Concours Mondial de Bruxelles през май 2017 Bulgarian Heritage Мавруд 2015 г. спечели златен медал.

Другите серии вина са Contour и Castellum, както и уникалния за винения пазар в България бранд Bisou.

От октомври 2017 Изба Карабунар се представя на пазара под новото си търговско име Via Vinera с майсторските купажи Каберне совиньон § Сира и Шардоне § Совиньон блан.

В тази връзка от избата споделиха, че „В живота може би има по-важни неща от виното, не и за нас. С течение на времето името Via Vinera ще придобива различен смисъл за различните хора – традиция, майсторство, качество, отдаденост … За нас обаче това име винаги ще означава „страст“.”