Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози, Наталия Гаджева и Константин Стоев, да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки. В основата на сътворяването на вината е опита им като специалисти, подтикван от непрекъснатия интерес към експеримента. Вината, които произвежда младия екип на винарната са основно купажни червени, получени от гроздето на добре селектирани редове на лозов масив в с. Горно Белево, контролиран целогодишно от тях. Сортовете са мерло, рубин, каберне совиньон, сира, темпранило. Белите вина са от сорта шардоне, а розето е също купажно вино.

Годишното производство е 60 000 бутилки под брандовете Pitos, Karizma, Sarva, All in ONE, Amritta.
Партидите на отделните марки вина са с лимитирани количества от 1000-8000 бутилки, бутилират се еднократно, като някои от тях са само за ценители, а други са изцяло персонално брандирани. Преди да се предложат на пазара, вината имат задължително бутилково стареене, като най-елитните партиди съзряват в бутилка 12 месеца.

Всички, които си задават въпросите – как се произвежда виното, от кого, къде ферментира, в какви съдове отлежава, колко големи са бъчвите, как да се науча да дегустирам, могат да намерят отговора, ако посетят мини варианта на Винарско имение Драгомир в гр. Пловдив. Информацията ще им бъде предоставена от самите собственици на винарната, които са създателите на вината. В приятната обстановка на дегустационната зала, с чаша в ръка може да се проследи и целия технологичен процес на превръщането на гроздето във вино.