Домейн Бойар е първият частен винопроизводител след промените през 1989. Компанията е регистрирана през 1991 в София и в Лондон. Днес тя е водещ износител за Великобритания, Белгия, Канада и скандинавските страни.

В историята на компанията се откроява 1998 година, когато е одобрен амбициозният проект за построяването на модерна винарска изба в Сливен. Това е винарна Сините скали, проектирана от водещата в областта и известна с проектирането на най-модерните световни изби, австралийска компания A&G Engineering. Тя отваря врати за първи гроздобер през септември 1999.

Изба Сините скали е разположена в покрайнините на Сливен, близо до подножието на Стара планина. Регионът на източната Тракийска низина, където се намира избата, е известен с производството на висококачествени червени вина.

Изба Кортен е втората изба на Домейн Бойар. Тя е специализирана в производството на бутиковите вина на Домейн Бойар и в нея се произвеждат и отлежават вината от сериите Royal Reserve, Cluster, Solitaire, Vin de Garage.