На 15 км. от Търговище, върху останките от неолита и древни тракийски артефакти се намира село Овчарово. Уникално разположение, невероятна гледка и свеж полъх идващ от Преславската планина – на това прекрасно място ще откриете Винарна и Хотелски комплекс „Шато Дьо Берже”.
Североизточна България е регион с дългогодишни традиции във винопроизводството и Винарна „Шато Де Берже” разполага с 15 хектара собствени лозя разположени на теророар, подбран след предварително проучване на микроклиматичните характеристики на района и подробни анализи на почвата, което предопределя и сортовата структура на лозята. Лозовите масиви са Мерло, Каберне фран, Каберне Совиньон, Пино Ноар, Шардоне и Совиньон блан.
С разработването на лозята и винопроизводството е ангажиран известният френският енолог Пол Борд (Paul Bordes).
Самата винарна „Шато Де Берже” в общ комплекс с хотел и ресторант е разположена непосредствено до лозовите насаждения. Така времето от откъсване на грозда до постъпването му в производството е само 30 минути. Производствените помещения са оборудвани с модерни машини и съоръжения от реномирани френски и италиански производители. Всяка капка вино се получава, отлежава и бутилира на място!
Вината на „Шато Де Берже” с гордост носят отличия от престижния Concours Mondial de Bruxelles – златен и сребърен медал за 2016г. за нежното „Sauvignon Blanc & Chardonnay 2014” и емблематичното „Cabernet Franc 2013”, и златен медал за 2017г. – за „Cabernet Franc § Merlo 2014”. В сортовото портфолио присъстват още Sauvignon Blanc, Chardonney, Rose, Pino Noir,

DiVino.taste изложители
DiVino.taste Изложители
DiVino.taste Изложители