Бендида

Фамилна изба Бендида е разположена в плодородната Тракийска низина в село Брестовица – столицата на виното в България и е само на 18км югозападно от град Пловдив.

От 1936г винарната е приютила фамилната история за правене на вино и нейното съвременно продължение в лицето на семейство Портеви.
Там можете да дегустирате техните вина в автентична обстановка.
Фамилна изба Бендида произвеждат вина от характерните за пловдивски регион сортове рубин и мавруд в лимитирани серии.

Малката звезда

Винарска изба „Малката звезда“ е основана през 2005 г. на кръстопът от стари римски пътища, единият от които е небезизвестния „ Via diagonalis“ и носи името на местността, в която се намира.
Намирайки се в подножието на Южен Сакар и само на 11 км. от град Харманли, „Малката звезда“ има късмета да е в сърцето на това толкова специално за българското вино място с приказно красива природа, щедро слънце и подходящи за отглеждане на лозя почви.
Избата е малка, модерно оборудвана и разполага с подземни помещения за отлежаване и стареене на виното, както и с уникална атмосфера за гостите, желаещи да почувстват „магията на виното“. От 2015 г. насам за производството отговаря Свилен Георгиев – енолог. Той допринася за модерното усещане на нашите вина, като прилага модерни методи за винификация, но с уважение към традициите.

malkata zvezda2
malkata zvezda