Аугео в превод от латински означава раста, разраствам се, почитам и уважавам.
Собствените лозя на Аугео Фемили Естейт са в района на село Враня, на 12 км от град Мелник, като там се отглеждат традиционните български сортове мелник 55, широка мелнишка лоза и руен. Постигането на баланс между най-доброто ръчно брано грозде и утвърдени технологии, в комбинация със съвременните добри практики в сектора, е основна и най-важна цел за Аугео Фемили Естейт.

Вината в портфолиото на Аугео Фемили Естейт са носители на редица международни признания от конкурси на три континента. Тази година Augeo Melnik 55 2016 спечели двоен златен медал от China Wine and Spirits Awards ‎‎Best Value в Китай и бе виното от България с най-висока оценка на това издание. Augeo Family Estate Exquisite Rose 2017 завоюва златен медал на юбилейното издание на Sélections Mondiales des Vins Канада.

През октомври 2018 новите червени вина Augeo Ruen 2017, Augeo Mavrud Reserve 2016 и Augeo Merlot Reserve 2016, както и новата реколта Augeo Melnik 55 2017, направиха своя дебют в в избрани магазини и ресторанти.