Началото на Александра Естейт е поставено през 2012 със закупуването на 20 ха първокласни лозя в региона Сакар, доказал се като един от най-известните винарски региони в България.

Лозята в село Орешец, Харманлийско са в близост със 100 годишна дъбова гора и със северно изложение в подножието на Източните Родопи, което дава възможност на гроздето да запази добри киселини дори в този регион с обичайно горещ климат.

Сортовете, които се включват във вината на имението са сира, малбек, каберне фран, пино ноар, мерло, шардоне, марсан, русан, семийон и вионие.

През 2013 Александра Естейт се разширява с още 10 ха лозя в село Ракитница, Старозагорско, разположени на 300 м надморска височина, а карбонатните им почви допринасят за отличното качество на гроздето, засадено върху тях. Каберне Фран, сира, каберне совиньон, мерло, совиньон блан, шардоне и семийон са избраните за този масив сортове. Това, което отличава Alexandra Estate при отглеждането на лозята, са принципите на органичното и биодинамичното земеделие.